tiger-900-gt-pro-2020- çöl yolunda

2020 Triumph Tiger 900 Tanıtım

2020 Triumph Tiger 900 ciddi yeniliklerle sahnede

Tiger ailesi ülkemizde tutundu. Türkiye piyasasında yer edinmek zordur ama Triumph bunu hakkıyla başardı: kaliteli malzemesi, farklı, keyifli ve sağlam sürüşü ile özellikle Tiger artık sevilen bir model.

Şimdi de Tiger ailesi 2020 için yenilenmiş haliyle geliyor ve değişiklikler hem çok, hem de ileriye doğru büyük adımlar atıyor.

Sözü fazla uzatmadan 2020 Triumph Tiger 900 ailesinin değerlendirmesine ve tanıtımına başlayalım 🙂

Yeni Tiger 900 Serisi Arazide De İddialı Bir Video İle Tanıtıldı

2020 Triumph Tiger 900 yer alan sıra (düz) üç silindirli motoru biraz büyütmüş ve üç modelle geliyor: Standard, Rally, and GT. Artık on yıldır devam eden  XC and XR adlandırmasını terk etmişler.

tiger-900-gt-2020-yolda
Evet, size de bir motosikleti hatırlatıyor değil mi? 🙂

Görünüm, Hava – Poz

Tiger kendisine has ve başka motosikletlere benzemeyen bir görünüşe sahipti. 2020 modellerinde “çirkin güzellik” kavramından biraz uzaklaşmışlar. Daha güzel, daha ince çizgilere sahip Tiger 900 2020’ler tabii ki çirkin değil. Fakat yeni haliyle özellikle önden italyanlara fazlaca benzemiş ve bir ölçüde o kendine has karakterini kaybetmiş gibi.

Tiger-900-GT-PRO-2020 önden görünüş

Ama işin şu yönü de var: yeni model her zaman gözü tırmalar çünkü yıllardır eskisine alışmıştır gözler. Tiger 900 2020’ler şimdiden güzel görünüyorlarsa zamanla daha da fazla beğeneceğiz demektir 🙂

Triumph Tiger 2020 Modelleri

Her şeyden önce bu güne kadar alışık olduğumuz model isimleri ve sınıfları yok. En sondaki soru-cevap bölümünde de anlattığım gibi isim değişikliği ile birlikte hem görünüş, hem donanımda olduğu gibi 900 ailesi model türlerinde de değişiklik olmuş. Yeni modellendirme şöyle:

Pure White Tiger 900 GT RHS CGI

Tiger 900 GT Low

İngiltere Sitesinde Gör

Matt Khaki Tiger 900 Rally Pro RHS CGI

Tiger 900 Rally Pro

İngiltere Sitesinde Gör

Tiger 900 Güç Birimi (Motoru)

900’ün motorunda bir önceki tasarıma göre büyüyüp 888cc. hacme ulaşmış. Triumph’un açıklamasına göre azami tork 7250 dakika/devirde geliyor ve %10 artmış. Motor 20 litrelik bir depodan besleniyor.

tiger-900-gt-2020-arazide
Yine tanıtımdan bir arazi fotoğrafı: Tiger Rally

Motosikletin karakterini ve sesini daha keskin hale getirmek için ateşleme sırası 1-3-2 olarak seçildiğini söylüyor Triumph basın açıklamasında. Bunun sonucu olarak da motorun daha hızlı tepki verdiği söyleniyor. Ayrıca özellikle sesi hakkında da iddialılar: “İnanılmayacak kadar ayırt edici bir motor sesi eşliğinde geliştirilmiş esneklik, gaz tepkisi ve daha düşük devirlerden itibaren daha güçlü çekiş.”

2020 Triumph Tiger 900 GT Pro yolda

Evet basın açıklamaları zaten hep böyle alengirli cümlelerden oluşur. Fakat şu da bir gerçek ki Tiger 800XC (değerlendirme yazısı burada) zaten bu tanımlara uygun bir motosikletti. Triumph gibi bir firma daha iyisini yaptığını söylüyorsa gerçektir diye düşünüyorum.

Bu arada Triumph’un üç silindiri gerçekten de çok kendine has bir sese ve güç verimine sahip. İki ve dört silindirli motorların iyi yanlarını bir araya getiren bir yapı üç silindirli Triumph motoru. İki gibi kopartıcı gücü, dört gibi pürüzsüz çalışması ve üst devir istekliliği mevcut üç silindirli Triumph motorları. Kısacası çok leziz aletler…

Dikkatimi çeken bir konu da motorun sürücüye verdiği ısının azaltıldığı. Bu tür haberlere pek alışık değiliz açıkçası. Sürücülerin konforunu ve geri bildirimlerini dikkate almaları hoşumuza gidiyor tabii ki, aferin Triumph!

Tiger 900 2020 modeli çölde kum atarken
Tiger 900, yol kullanımına uygun modellerde 17 inç arka teker kullanmış, buna karşılık arazi modelinde ise 18 inçlik jant kullanıyor.

Şasi ve Süspansiyon Yenilikleri

akşam vakti farlar yanık iken

;ç silindir motor 4 santim öne ve 2 santim aşağıya alınmış.

Bu ne demek derseniz, aslında sürüşü değişterecek kadar etkili demek, aşağıya alınması ağırlık merkezini yere yakınlaştırarak daha dengeli olmasını sağlayacak ve öne ilerleme de düşük sürat kontrolünü ve dengesini iyileştirecek.

Baz model Tiger 900’ler 45 mm.’lik Marzocchi çatallara sahip. GT modeller ön tarafa sönümleme (damping) ayarı eklerken Rally, Showa marka çatal ile 6 santim daha fazla hareket yolu ekliyor. Yay önyükleme ayarı da mevcut. Daha ne ister ki bir nisan? 🙂

Amortisör konusunda bilgi isterseniz burada çok iyi bir anlatım var.

Arka tarafta ise gazlı ve yükleme ön ayarlı Marzocchi’ler var. GT yine sönümleme ayarı ile geliyor. GT Pro elektronik yay ön yükleme ve sönümleme ayarı ile geliyor; bu da zahmetsiz, hızlı, aletsiz ayar imkanı sunuyor. Rally ‘de Showa var ve amortisör yolu 23 santim…

Bölüm Özeti: 2020 Triumph Tiger ailesi her sürücüye uygun modellere ve özelliklere sahip.

Tiger 900 Geleceği Yakalamış

tiger-900-2020-TFT ekran
2020 Tiger 900’ler üst modellerde görseldeki 7 inçlik, TFT ekranla geliyor. Alt modellerde ise 5 inçlik ekran var.

7 inç ekranda IMU var (eylemsizlik çipi, motosikletin hareketlerini üç eksende algılıyor). IMU ile anlık ölçümler ve ayarlamalar yapılıyor, buna altı değişik sürüş modu uyarlamaları da dahil.

“Pro” modelde donanım seviyesi arazi sürücülerine hitap ediyor çünkü ABS ve Çekiş Kontrol istendiğinde iptal edilebiliyor. Pro’da lastik basınç gözetleme, ısıtmalı elcikler, cruise control, ekranı cep telefonunuzla eşleştirme özellikleri de geliyor.

Mobil Cihazlar ve Tiger 2020

  • Triumph uygulamasını cep telefonunuza yükleyince bir çok ek cep telefonu özelliği de gelmiş oluyor böylelikle.
  • Sele altında cep telefonu için bir bölüm var. Eşleştirme yapıldıuktan sonra alttaki bölüme telefonunuzu koyabilir ve orada hazır bulunan 5 voltluk USB şarj yuvası da var çünkü; modern zamanlar…
Triumph Tiger 2020 detay işçiliği - ön teker kablolar.
Triumph ayrıntılara çok özen göstermiş. Ön fren kablolarının duruşuna ve sabitlemelerine bakın, iyi iş Triumph!

2020 Triumph Tiger 900 Model Farklılıkları

Standard ve GT Tiger modellerinin her ikisi de 19 inç ön ve 17 inç arka dökmre alüminyum jantlar üzerinde yükseliyor. Buna karşılık Rally modeli telli jantlara sahip ve önde 21 inçlik jant var. İlginç şekilde Rally modelinin arka tekeri 17 inç halbuki arazi için genelde 18 inç tercih edilir. Öne 21 koymuşken arka neden 17 inçte kaldı sorusu geliyor akıllara tabii ki. Zorlu arazi şartlara uygun tek parça aluminyum bloktan yapılma Stylema serisi kaliperler Brembo markasıyla viraj ABS’si dahil görev yapıyor (viraj ABS’si IMU olan modellerde mevcut).

Stil, Genel Görünüş

Önden görünüş bize İtalyanları hatırlatıyor olabilir. Fakat yandan görünüş Tiger olduğunu belli ediyor. Gerçi radyatör koruyucu kenar parçaları büyümüş ve renk olarak farklıklaşmış ama ön teker, çatallar, koltuk-depo altı şasi belirginliği ve arka tarafa geçiş çizgileriyle klasik Tiger görünüşü var.

Rakamlarlar Tiger 900

Fiyat

triumphmotorcycles.com.tr/motorcycles/adventure/tiger-900 adresli resmi Triump Türkiye web sitesinde: “Price from: ₺99.900,00” ibaresi var.
Şu an için korlas.com.tr/ yayında olmadığı için oradan bakamadım ama yukarıdaki fiyat geçerli olsa gerek diye düşünüyorum.

Güç

900 CC HACİM

Tamamıyla yeni, daha tepkili Euro 5 standardına uygu üç silindir motor.

95 PS GÜÇ

Tüm devirlerde daha fazla güç.

87 NM TORK

Daha da alt seviyelerde başlayan 10% tork artışı.

65’DEN FAZLA AKSESUAR

Markalar giderek daha fazla önem veriyor bu özgün aksesuar konusuna. Daha önceki değerlendirmemizde Honda da bu konuyu tanıtım bülteninde öne çıkarmıştı. “İnek bizimse sütünü de biz sağalım.” mantığı haklı, zira aksesuar kendi başına önemli bir pazar büyüklüğüne ulaştı…

Tiger 900 2020 Ne Zaman Gelecek?

2020 Tiger 900 Amerikaya Mart 2020’de gelecekmiş, demek ki burada da yeni sezona yetişmesi yüksek olasılık.

Galeri ve Ek Bilgiler

Tiger 900 Rally modeli arazide
2020 Tiger 900 Rally, önde 21 inçlik teker ile zorlu arazide daha rahat sürüş vaat ediyor.
2020 Triumph Tiger 900 Ayaklıklar pegler
Arazi tipi tırtıklı ayaklıklar ve fren pedalı standart. Koruma demiri ise ek aksesuar.
Tiger 900 2020 ön taraf, farlar ve 
 gaga
The Tiger 900’lerin ön tarafı Hobcin’e (Örümcek Adamın azılı düşmanlarından) benziyor 🙂 Daha şık bulanlar da var ama eski gözleri daha yakışıklı idi bana göre. Daha sıradan buluyorum bu bakışları.
Tiger 900 Brembo Stylema kaliperlerle geliyor.
Tiger 900 Brembo Stylema kaliperlerle geliyor. Donanım kalitesinde açık şekilde iyi 2020 Tiger serisi.
Arazide iki Tiger 900 2020
İddialar göre arazi dahil konfor seviyesi ciddi derecede iyileştirilmiş.
Tiger 900 888 cc. hacimli düz üç silindirli motoru
Tiger 900 888 cc. hacimli düz üç silindirli motoru şık duruyor. Özellikle siyah boya çok yakışmış.
döküm jantlar, arka jant
Arka döküm jantlı teker. Zincir, koruma, kablo, maşa; bunlar çirkin unsurlar ama Tiger 2020’de estetik üst seviyede, burası bile güzel görünüyor 🙂
2020 Tiger 900 sele
Üst model Tiger 900 modelleri ısıtmalı sele ile geliyor ve çok çok da şık görünüyor…

Bu yazı Motosiklet Tanıtım kategorisinde yayınlanmıştır; kategorinin diğer yazıları için buraya tıklayabilirsiniz

Özellikler ve yenilikler ile daha da iddialı hale gelmiş Tiger ailesi 2020 modellerinde. Model çeşitliliğe de artmış, özellikler de.

Artık daha çekici Tiger ailesi.

Her şeyden önce zihniyet değişikliği var, uzun süredir kullandıkları model isimlendirmesinden vazgeçmişler. Bu, büyük adımların atıldığının göstergesidir.

Artık daha konforlu, daha şık, daha keyifli Tiger 900’ler var.

🙂 Pahalı! Çünkü malzeme kalitesi ve sürüş keyfi ile üst seviyede. Özellikle üst donanım seviyesinde de hayli tuzlu… Ne diyelim, devletimiz sağ olsun, vergiler öyle böyle değil…

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir